Saker att tänka på när man ska flytta hemifrån

Att flytta hemifrån är ett stort steg i livet och det finns en hel del saker man bör tänka på innan man packar ihop och ger sig ut i världen. I denna artikel samlar vi ett antal viktiga saker att tänka på.

Ekonomi

Att flytta hemifrån innebär inte bara att du kommer att leva ensam – du måste också börja sköta din egen ekonomi. En förutsättning för att du ska kunna flytta hemifrån är att du faktiskt har råd att betala för bostaden. Det är inte alltid lätt att veta hur mycket man kommer att göra av med så se till att bokföra dina utgifter och inkomster för att ha koll på hur mycket du har råd att göra av med per månad.

Hemförsäkring

Att skaffa en hemförsäkring till din nya bostad är mycket viktigt om något skulle hända. Om hemmet skulle utsättas för en brand och du står utan försäkring kan det innebära katastrofala följder för din ekonomi. Vi rekommenderar dig att undersöka olika erbjudanden för försäkringsbolag – ofta blir det så att man håller sig till samma försäkringsbolag en längre tid och då kan det vara värt att göra noggranna jämförelser för att hitta det bästa erbjudandet. Ofta ger försäkringsbolagen olika förmåner till trogna kunder vilket kan vara värt att utnyttja.

Inredning och möbler

Om du nyss har köpt eller börjat hyra din första bostad krävs ofta inhandling av nya möbler och annan inredning. Det är dock lätt att man köper möbler som man inte är helt nöjd med då man vill bli klar så fort som möjligt. En rekommendation kan vara att istället investera i möbler du faktiskt kan tänka dig att äga en längre tid. Möbler är dyra men om du är mer nöjd med en soffa som kostar några hundralappar mer kan det faktiskt vara värt det. Möbler har en lång livslängd och köper du något du är nöjd med kan du använda möbeln i flera år. Se även till att ta med dig så mycket som möjligt från dina föräldrar eller andra bekanta som har gamla möbler. Det brukar finnas många guldkorn i förråd och på vindar som varit bortglömda men kan komma till användning i din nya bostad och dessutom blir det billigt eller kanske till och med gratis!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.