Privat inkomstförsäkring utan krav på fackmedlemskap

Numera erbjuder många fack inkomstförsäkring som en förmån i medlemskapet. Det innebär att många fackliga medlemmar redan har ett extra skydd som berättigar en till en högre ersättning vid arbetslöshet.

Samtidigt är det inte alla som är med i ett fack eller vill gå med i en sådan sammanslutning, för denna grupp finns det möjlighet att köpa en privat inkomstförsäkring.

Följande försäkringsbolag erbjuder inkomstförsäkring till alla oberoende av yrke eller facklig tillhörighet:

 

Varför är det viktigt att försäkra inkomsten?

Alla har vi en mängd fasta kostnader som måste betalas oavsett om vi har arbete eller inte. En förutsättning för att kunna leva drägligt som arbetslös är att man försäkrat sin inkomst och helst även sparat ihop en buffert på minst en eller två månadslöner.

A-kassan är den vanligaste försäkringen och mer än varannan arbetande är ansluten till detta skydd. Men eftersom a-kassetaket inte justerats sedan 2002 och lönerna ökat för de flesta yrkesgrupperna, får många endast ut en bråkdel av sin tidigare lön. För att det skall vara aktuell med en separat inkomstförsäkring skall du tjäna över 25 025 kr per månad. Du kan sedan välja mellan fackliga och privata inkomstförsäkringar för att täppa till gapet som uppstår när ersättningen slår i taket.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.