IT-branschen

Samhället blir allt mer digitaliserat, något som återspeglar sig i att omkring 200 000 svenskar arbetar med data och IT. Majoriteten är anställda som IT-konsult i små- och stora företag där de arbetar som it-tekniker, programmerare, webbutvecklare, webbdesigner eller någon annan teknisk konsulttjänst.

Samtidigt som efterfrågan är stor på kompetent arbetskraft inom IT är detta en bransch med stor personalomsättning vilket i praktiken innebär ett stort antal Arbetsplatsbyten. Därför är det särskilt viktigt för dig som IT-konsult att bli medlem i a-kassa omedelbart vid anställning.

Nedan hittar du passande a-kassor:

Inkomstförsäkring för dig som arbetar inom data och IT

Lönerna inom IT-branschen ligger normalt över den nivå som a-kassan ersätter, det innebär att du kan ha glädje av att teckna en inkomstförsäkring som extra skydd. IT-konsulter har en medellön på omkring 34 000 kr per månad vilket med enbart a-kassa ger en arbetslöshetsersättning på 11 200 kr efter skatt. Om du däremot även skaffar en inkomstförsäkring får du ytterligare 8 228 kr vilket ger dig totalt 19 428 kr/mån efter skatt.

Följande inkomstförsäkringar kan skydda din lön:

unionen

Antal medlemmar: 500000
Tak inkomstförsäkring: 150 000 kr
Ersättningstid: 150 dagar
Medlemsavgift: 140 kr/mån

IT-Data inkomstförsäkring

One thought on “IT-branschen

  1. Hej,

    På grund av rådande omständigheter har jag blivit av med mitt jobb och kan inte mycket om a-kassa.
    Därför söker jag medlemskap och vill ha mera tips.

    Mvh

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.