Om Arbetslöshetskassa.nu

Arbetslöshetskassa.nu är kostnadsfri tjänst för att söka a-kassa och jämföra a-kasseavgifter. Det som gör vår tjänst verkligt användbar är att du enkelt kan hitta lämpliga arbetslöshetskassor och inkomstförsäkringar utifrån ditt yrke.

Därför finns vi

Ungefär halva Sveriges befolkning är i arbete. Därutöver finns det studenter som snart skall ut på arbetsmarknaden och arbetslösa som inte vill något hellre än att hitta ett nytt jobb.

Svenskar är ett arbetande folk, men vi har även ett system som skall se till så att den som förlorar arbetet skall få rätt förutsättningar att söka andra anställningar.

Det svenska a-kassesystemet har funnits i olika former sedan  1857. Initialt utgjorde arbetslöshetskassan en del av vissa fackförbund, men 1935 förstatligades arbetslöshetsförsäkringen. Sedan dess har systemet förfinats och utvecklats vilket gör att en betydande del av arbetstagarna i Sverige,idag, är med i en arbetslöshetskassa. Men att veta vilken a-kassa man skall välja är inte alltid så enkelt, detta kan vår tjänst hjälpa dig med!

Drift och finansiering

Arbetslöshetskassa.nu är en oberoende informations- och jämförelsesajt utan koppling till någon enskild a-kassa eller fackförbund. Tjänsten ägs och förvaltas av Spexer AB och har funnits sedan februari 2015.

I vissa fall kan Arbetslöshetskassa.nu erhålla ersättning då besökare klickar sig vidare från sidan och sluter avtal med tredje part. Detta påverkar dock aldrig kostnaden för dig som konsument.