Rädd att bli arbetslös

Känner du dig orolig för att bli arbetslös? Det är något många oroar sig över och i denna artikel kan du läsa om hur du kan göra för att minska risken för att bli arbetslös samt olika förebyggande åtgärder du kan göra för att se till att din tid utan arbete blir så kort och smärtfri som möjligt.

 

Det första du bör tänka på när det gäller att minska risken för att bli arbetslös är att se till att dina prestationer på jobbet uppmärksammas av din arbetsgivare. Sättet du gör detta på kan variera kraftigt beroende på vilken bransch du arbetar i men se till att alltid visa framfötterna när din arbetsgivare märker det. På så sätt får du ett gott rykte och kanske inte hamnar högst upp på listan när ledningen kräver nedskärning på personal. En annan aspekt som kan vara värd att ta i akt är relationen till dina arbetskamrater. Har du ett gott rykte bland dem är det inte omöjligt att även din arbetsgivare lägger märke till detta. Skulle det vara så att du vet eller känner på dig att du kanske blir tvingad att lämna arbetet bör du ta direktkontakt med din arbetsgivare och kanske föreslå ett byte av position i företaget eller undersöka om det finns möjligheter som t.ex. att byta arbetstider för att du ska kunna behålla ditt arbete.

Om du redan är eller vet att du kommer att bli arbetslös bör du se till att ha ett bra CV inför framtida jobbansökningar. Det finns mängder av guider på nätet kring hur du vässar ditt CV till perfektion. Se dock till att inte hänga upp dig för mycket på ditt CV – i slutändan är det din personlighet och ditt driv som gör att du landar ditt nya jobb! Se även till att kolla på jobbannonser i din bransch för att få en bild av vad som krävs på marknaden just nu.

 

Nu har du några tips på vad du kan göra istället för att oroa dig kring ditt arbete. Att förlora jobbet kan kännas som en hård motgång till en början men vi rekommenderar dig att istället se det som en möjlighet att prova något nytt! Vi hoppas att dessa tips kan hjälpa dig att behålla eller hitta ett jobb.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.