Internationellt arbete

Arbetsmarknaden i Sverige kan många gånger upplevas begränsad och inte minst för den som aldrig tidigare haft ett arbete, kan det vara svårt att få chansen att visa vad man går för. De senaste åren har därför väldigt många unga valt att flytta till Norge, England och en del andra länder för att få arbete. Att arbeta utomlands är ofta både spännande och utvecklande. Utöver att du får möjlighet att jobba i en internationell miljö och chans att lära dig eller utveckla ett annat språk.

Det finns många möjligheter för den som vill jobba i ett annat land i Sverige. Arbetsförmedlingen har tillägnat en särskild del av deras hemsidan till utlandsbaserade arbeten. Några andra sajter med spännande möjligheter hittar du nedan:

 

www.wwoof.se
På WWOOF:s hemsida kan du söka jobb på gårdar, jordbruk och farmar i flera olika länder i världen. Tillsammans med de ekologiska farmarna bestämmer du hur länge du vill stanna och hjälpa till med diverse sysslor kopplade till gården.

www.sida.se
Sida är en statlig myndighet som verkar för att minska fattigdomen i världen. På Sidas hemsida kan du hitta vägar till utlandsarbeten och volontärtjänster av olika slag.

www.londonsvenskar.com
London Svenskar är en sajt för svenskar som vill bo och arbeta i den engelska huvudstaden. Här hittar du massor av information som kan vara bra att känna till om London.

www.cribsnorge.se
Sök jobb i Norge, här hittar du jobbannonser inom flera olika norska branscher och yrkesområden.

Läs gärna även vår guide för dig som vill jobba i Danmark.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.