Låna pengar utan arbete

Svårt att få ekonomin att gå ihop men saknar intäkter från arbete? Detta behöver inte per automatik utgöra ett hinder. Att låna pengar utan inkomst har blivit vanligare under de senaste åren, framförallt har antalet aktörer som erbjuder mikrofinansiering ökat. Problemet med dessa sms-lån är att du ofta tvingas betala mycket höga avgifter och räntor, dessutom får du endast behålla kapitalet i 15-90 dagar.

Den som vill söka stora lån kommer få det svårt som arbetslös. Samtliga banker och seriösa kreditgivare kräver någon form av fast inkomst, dock är det viktigt att komma ihåg att kreditupplysningen baseras på fjolårets taxerade inkomst. Därför kan det gå att få lån trots att du saknar arbete och fast inkomst, om du inte varit arbetslös en längre tid.

Om du redan har ett bostadslån kan du utöka det befintliga beloppet utan att behöva teckna ytterligare ett lån. Detta är smart eftersom du då får en betydligt lägre ränta än om du tecknar ytterligare ett avtal.

Uppenbara risker med att låna som arbetslös

Att ta lån om man saknar en stadig inkomst är att ta en stor risk eftersom du kan komma att ha mycket knappt med pengar en längre tid en du först trott. Saknar du ett jobberbjudande som du vet att du kommer få vill vi därför avråda dig att låna pengar innan du skaffat en fast anställning. Tänk på att skulder i princip aldrig förfaller och att betalningsanmärkningar visas i 3 år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.